Ремонт автотраси «Суми – Полтава» підібрався до кордону з Охтиркою

Роботи по відновленню автотраси Н-12 «Суми–Полтава» в Сумській області не втрачають обертів – ремонти не зупиняються навіть у вихідні. На капітальному відновленні автомагістралі задіяно біля 150 працівників та 80 одиниць спецтехніки. Сьогодні тривають роботи на двох ділянках автошляху та двох аварійних мостах у місті Тростянець. А асфальтування самої траси вже впритул підібралося до села Климентове, що зовсім поруч з Охтиркою. 


Ремонт автошляху Н-12 підприємство "Автомагістраль "Південь" веде з жовтня минулого року. Спочатку на окремих відрізках від села Верхня Сироватка в напрямку села Боромля. Загальна протяжність ділянок поточного середнього ремонту складає 37,6 км. Насамперед облаштували нижній шар з крупнозернистої асфальтобетонної суміші на 8,3 км автотраси. У березні цього року роботи продовжили. 

Наразі на об’єкті тривають роботи із влаштування верхнього шару покриття з щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші. Також бригади дорожників виконують укріплення узбіччя, встановлення бар’єрного огородження та влаштування посадкових майданчиків на автобусних зупинках. Після цього буде виконане встановлення дорожніх знаків та нанесення розмітки.

Наприкінці травня 2021-го стартував капітальний ремонт ще двох ділянок на відрізку від Тростянця в напрямку міста Охтирка. Нещодавно розпочалося відновлення двох мостів у межах Тростянця. Один - аварійний, довжина якого 5 м, капітально ремонтують. Інший - через понівечений стан, демонтований, а на його місці збудують новий. Спеціалісти завершили демонтаж мосту.

Нарешті відновилися роботи і по карпремонту дороги по місту Тростянець. Його було призупинено на певний період через відсутність техдокументації на асфальтизацію інфраструктурних дорожніх об`єктів, які перебувають у комунальній власності Тростянецької міськради, як-то парковочні місця, автобусні зупинки, в`їзди на другорядні вулиці і провулки, які примикають до національної траси тощо. Міську раду ще повесні просили завершити роботи над цими документами. Але в мерії чомусь не поспішали. І тепер стало під загрозою ремонт другої половини автотраси по місту Тростянець.  

Треба сказати, що в ремонті автотраси «Суми–Полтава» немалий внесок народних депутатів України від Сумщини. Зокрема, Михайло Ананченко та Микола Задорожній не так давно вчергове звернулися до голови Укравтодору Олександра Кубракова, що дозволило відновлення автошляху Н-12 у Сумській області зробити ще масштабнішим.

Комментариев: 0
Добавить комментарий