У Тростянці 20 га землі роздали чиновникам і їх родичам

Про це на останній сесії Сумської обласної ради розповів депутат Валентин Добров. У своєму запиті до Сумської обласної поліції, прокуратури та обласного держгеокадастру він повідомив, що 09.06.2021 року Тростянецька міська рада Сумської області прийняла рішення №667, яким надала дозволи дванадцяти громадянам на приватизацію біля 20 га землі. Це рішення на сесії було проголосоване у пакеті з іншими земельними питаннями, що унеможливило присутнім на сесії депутатам здійснити грунтовне обговорення даного проекту.

А варто було б. Адже зроблений громадськими активістами аналіз осіб, яким була надана ця земля, показав, що вказані у рішенні громадяни є, скоріш за все, «підставними» для реалізації корупційної "схеми", коли земельні ділянки отримали близькі родичі посадовців Тростянецької міської ради.

Так, у пункті «2» даного рішення Тростянецької міської ради, земельна ділянка площею 1,9810 га надається Гладченко Олександру Петровичу, який є родичем директора КП Тростянецької міської ради «Тростянецьке ЖЕУ», депутата міськради від партії «Сила людей» В.В.Бондаренка; у пункті «3» земельна ділянка площею 1,9123 га надається Залотушняк Софії Марківні - матері керуючої справами (секретар) виконавчого комітету Тростянецької міської ради А.Л.Біловол; у пункті «7» - земельна ділянка площею 1,5716 га надається Швед Людмилі Олександрівні - матері директора ДП «Готель Тростянець» Тростянецької міської ради, колишньої голови Тростянецької територіальної виборчої комісії Т.М.Шевченко; у пункті «10» надається земельна ділянка площею 1,4252 га Гриненко Інні Олександрівні - директору комунального закладу Тростянецької міської ради - дитсадка «Ромашка», секретарю Тростянецької територіальної виборчої комісії; у пункті «11» земельна ділянка площею 1,9835 га надається Катриченко Віктору Ігоровичу - рідному брату землевпорядника Тростянецької міської ради Є.І.Катриченко. 

Цікаво, що всі земельні ділянки, визначені у рішенні Тростянецької міської ради №667 від 09.06.2021 р., ще ранньою весною цього року були засіяні зерновими культурами і урожай на них вже достигає. Тож, для легалізації збору врожаю, висадженого іншими людьми, і виникла необхідність у передачі вказаних земельних ділянок у приватну власність родичам посадовців міськради і деяким керівникам комунальних служб.  

  • Більшість людей, яким виділили землю по цьому рішенню, навіть не знають її місцезнаходження, що може вказувати на те, що ці люди навіть особисто не писали заяви на землю, - повідомив на сесії обласної ради депутат від фракції "Наш край" В.Добров. 


Депутати Сумської обласної ради підтримали депутатське звернення свого колеги щодо проведення негайної перевірки викладених фактів, виявлення причетних у можливих незаконних оборудках із землею і причетності до таких дій працівників Тростянецької міської ради і міського голови Ю.А.Бови, які не могли не володіти цією інформацією.

Тепер кримінальною «схемою» займуться відповідні структури обласної поліції, прокуратури та обласного держгеокадастру.

Комментариев: 0
Добавить комментарий