Мер Сум не поспішає підписувати «антиофшорне» звернення

Депутат Сумської міської ради від ЄС В.Акпєров запропонував на одній з останніх сесій міськради проєкт звернення до центральної влади з вимогою вжити низку заходів щодо осіб, пов’язаних з незаконною фінансовою діяльністю та тих, «… хто брав участь у відмиванні вкрадених коштів через офшорні кампанії». І відразу ж на сесії наразився на жорстку насмішку від колег по раді: 

  • Це про які офшори йдеться, про «порошенківські»?
  • Про всі, - розгублено відповів Акпєров.

Втім, підтекст запропонованого ним документу очевидний і стосується лише останнього офшорного скандалу за участю нинішніх перших осіб країни, в тому числі президента Зеленського. Принаймні в тексті Акпєрова немає згадувань ні про Порошенка та його оточення, ні про деяких інших екс-президентів, які також мають купу власних офшорів.


Варто сказати, що сумські міські «ініціатори» офшорного звернення від ЄС виявляються не оригінальними у своїх намірах. Аналіз останніх політичних новин вказує на організований зверху сценарій подібних  «переживань» за людей і економіку. Інакше чим можна пояснити, що перед сумським зверненням, подібне прийняла Запорізька облрада, і теж за поданням депутата від ЄС. 

Очевидно, така нещирість і заполітизованість питання і стримують мера Сумської територіальної громади Олександра Лисенка, до речі, представника ВО «Батьківщина», підписувати прийняте на сесії звернення, яке, на його думку, тільки розхитає політично-економічну стабільність в регіоні. 

А розслідувати фінансові оборудки та офшорні скандали мають не політики, а органи, наділені відповідними повноваженнями.

Комментариев: 0
Добавить комментарий