За нетверезе кермування – 15 діб арешту та 13 років без посвідчення водія

Тростянецький районний суд Сумської області визнав винним 35-річного місцевого жителя за водіння в стані алкогольного сп’яніння та застосував до нього стягнення у виді 15 діб адміністративного арешту і позбавив права керування транспортними засобами строком на 13 років. 

Випадок у судовій практиці унікальний через те, що впродовж поточного року чоловік вже втретє визнається винним у порушенні статті 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння). Одне із таких навіть призвело до ДТП за його участі.

Вперше в цьому році суд визнав цього водія винним у нетверезому кермуванні у березні 2021 року - наклав 10 200 гривень штрафу і на 1 рік позбавив водійських прав. Через чотири місяці суд ухвалює другу за рік постанову відносно цього водія - на 3 роки позбавляє права керувати транспортними засобами і стягує вже 34 000 гривень штрафу.

І ось третє порушення за один рік - працівники поліції зупинили водія вранці 16 вересня в с.Білка неподалік Тростянця. Чоловік керував автомобілем ВАЗ у стані алкогольного сп’яніння - газоаналізатор показав в його організмі 0,63 проміле алкоголю.

У судовому засіданні чоловік заперечив факт вживання ним алкогольних напоїв та перебування у стані з ознаками алкогольного сп’яніння під час керування автомобілем у вересні цього року, тому вважав, що немає підстав для його притягнення до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що в діях водія є склад правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 130 КУпАП та, зважаючи на те скільки разів тростянчанин вчиняв дане правопорушення протягом року, його відношення до вчиненого, застосував до нього адміністративний арешт на 15 діб і позбавив права керування транспортними засобами строком на 10 років, а врахувавши невідбуту чоловіком частину стягнення за попередніми постановами суду, остаточно позбавив права керування - на 13 років.

Крім того, правопорушник сплатить судові витрати у розмірі 454 гривні у дохід держави.

Комментариев: 0
Добавить комментарий