На день Святого Миколая в селі Люджа Тростянецької ОТГ відкрили оновлену бібліотеку

Розділити радість від приємної події зібралося багато жителів села Люджа Тростянецької громади Сумської області. На відміну від попереднього закладу, що функціонував у традиційному форматі книгозбірні, де можна було хіба що тільки взяти книгу для домашнього читання, тепер тут все зовсім по-іншому. Зроблено все для комфортного обслуговування користувачів у бібліотеці.

Крім тематичних полиць з книгами, з`явилися столи з комп`ютерами, є Інтернет, підключено Wi-Fi. Все це разом перетворило бібліотеку у сучасний культурно-інформаційний центр, що відкриває для кожного відвідувача безмежний інформаційний світ.


Приємне враження справляє і саме приміщення, яке повністю відозмінилося. На це загалом пішло майже 336 тис. грн. 

Біля половини цієї суми - 160 тис. - використано з міського бюджету. Меблювання закладу сучасними шафами, столами, стільцями взяли на себе спонсори. Із загальної суми у майже 100 тисяч гривень, 34,5 надав Благодійний фонд «Доброта». Решту витрат – майже 64,2 тис. грн., профінансували місцевий фермер з Люджі - Олександр Миколайович Слівкін та його донька, депутат Тростянецької міської ради Інна Борисенко. Цій родині міський голова Ю.Бова, який також взяв участь у заході, не тільки подякував, а й нагородив подякою голову фермерського господарства О.М.Слівкіна. Відзнаку передав його донці-депутату.


Ще 11,5 тис. грн. було використано на придбання обладнання. Долучився до осучаснення сільської бібліотеки і наш народний депутат Микола Задорожній. Він посприяв виділенню з фонду регіонального розвитку коштів у сумі 65,5 тис. грн, за які було придбано комп’ютерна техніка та мультимедійне обладнання. А ще бібліотека поповнилася новими сучасними книгами – їх закупили на майже 17 тис. грн.


І звичайно ж захід сповна використали для привітання дітлахів в Днем Святого Миколая. З подарунками приїхала і представники міської ради, які роздали всім по плитці шоколаду. А від міської депутатки Інни Борисенко всі присутні на заході дітлахи отримали по цілому пакунку солодощів.

Комментариев: 0
Добавить комментарий