У спорі за крісло директора Боромлянського ТДВ «Маяк» рішення Господарського суду врахував Мінюст

23 грудня 2021 року Міністерство юстиції України внесло зміни до «Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань», в якому керівником Боромлянського ТДВ "МАЯК" Сумської області вказало Мельника Василя Івановича. 

Нагадаємо, 20 березня цього року відбулися збори акціонерів ТДВ «Маяк» - одного з найпотужніших сільгосппідприємств Боромлянської ОТГ Сумської області, на яких в результаті голосування змінився керівник товариства. Тоді ним було обрано В.А.Тютюна на три наступним роки. Однак збори та вибори нового керівника викликали публічний скандал і негативний резонанс на всю область. Багато хто вказував на численні порушення під час процедури виборів. Серед тих, хто мав сумнів у законності обрання нового керівника, був і В.І.Мельник, колишній очільник ТДВ «Маяк». Про це він заявив ще на момент проведення цих зборів. У травні цього року він звернувся до Господарського суду Сумської області з відповідною позовною заявою.

Господарський суд справу №920/533/21 розглянув і 22.11.2021 р. виніс рішення про визнання недійсним рішення загальних зборів ТДВ «Маяк» в частині обрання головою правління ТДВ «Маяк» Тютюна Володимира Анатолійовича строком на три роки, оформлене протоколом зборів від 20 березня 2021 р..   

Дане рішення набирало законної сили тільки після закінчення строку подачі апеляційної скарги. На це відповідачам давалося 20 днів з дня його проголошення. Очевидно, що відповідачі або не вклалися у встановлені законом строки подачі апеляції, або взагалі вирішили не подавати таку. Адже якщо б апеляція була подана вчасно, то Державна реєстраційна установа не змогла б внести зміни в Єдиному державному реєстрі. 

З усього цього виходить, що з 23 грудня 2021 року, відповідно до рішення Господарського суду Сумської області від 21.11.2021 р. та запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб від 23.12.2021 р., законним керівником Боромлянського ТДВ "МАЯК" є Мельник Василь Іванович. І скоріш за, все, після вихідних, слід чекати його появи в трудовому колективі «Маяка», як директора.
Комментариев: 0
Добавить комментарий