Війна забирає найкращих: у Тростянці попрощалися із героєм-захисником.

В похмурий, холодний останній день жовтня сотні жителів Тростянця Сумської області попрощалися з воїном-земляком Антоном Колодяжним. Його життя забрала страшна, жорстока війна, розв`язана російськими агресорами проти нашої рідної України. 


Антону Колодяжному було лише 32… Ще жити й жити. Однак він посмертно став гордістю родини, громади та всієї України! Він став Героєм!

Він народився 13 січня1990 року. Навчався у місцевій школі №3. Хто його знав, говорили про нього тільки гарні слова - дбайливий син, турботливий брат, надійний товариш. Він був добрим, щирим, життєрадісним. Мав багато мрій та планів у житті, надзвичайно любив свою родину і рідну землю.


18 липня цього року він вступив до лав Збройних Сил України. Проходив військовий вишкіл в Англії, де набув спеціальності стрільця-помічника гранатометника. Служив у одному із повітряно-десантних батальйонів. Антон до останнього був вірний військовій присязі, стоячи на захисті територіальної цілісності та незалежності своєї Батьківщини. 22 жовтня, у важкому бою з російським агресором поблизу населеного пункту Ново-Садове Краматорського району Донецької області, він зазнав важких поранень, після яких помер.

Сотні жителів громади виходили на вулиці, щоб вшанувати пам’ять та провести в останню дорогу нашого мужнього захисника України. 

Вздовж усього маршруту, де проходила траурна церемонія, люди вставали на колінах, вистилаючи шлях квітами перед автомобілем з домовиною земляка, аби востаннє вшанувати військовослужбовця, який гідно захищав український народ та виконував бойові завдання в інтересах держави. 

Море людей зібралося на кладовищі. Відбувся траурний мітинг, під час якого тростянчани попрощалися із загиблим воїном, схилили голови перед світлою пам`яттю захисника України.

Зі співчуттями до родини та близьких загиблого, зі словами віри в перемогу над ворогом виступив міський голова Юрій Бова. 

  • Ворог посягнув на найдорожче – життя українців, наше майбутнє, честь і гідність, на незалежність України. Вічна слава нашому герою і тим, які на Харківщині, Донбасі чи на іншій ділянці боротьби з агресором наближають всіх нас до перемоги. В тому числі і ціною власного життя. Ми віримо, що земля буде очищена від російських окупантів. І ми переможемо!, - сказав мер Тростянця.

Учасники церемонії вшанували героя-земляка хвилиною мовчання.

Виступив і старший офіцер районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, майор Олександр Євенко.

  • Ми проводимо в останній путь молодого патріота. Він вирізнявся стійким характером, силою духу, наполегливістю. Він без вагань пішов боронити свою державу за право жити в мирі. Він повернувся додому на щиті. Війна, на жаль, забирає найкращих, - сказав військовий.

Присутні на похоронах розділили з близькими та рідними непоправну біль втрати. Не висихають сльози матері, не вгамовується біль у серці всіх людей. Звістки про полеглих героїв чорними воронами летять у різні громади. Не оминула вона і Тростянець. І темніє день, і розривається серце від болю. 

Але ця пам'ять гуртує нас, живих, щоб помститися за кожного загиблого. Схиляємо голови та шануємо кожного та кожну, хто поклав своє життя за свободу і любов до рідної України. 

Поховали героя-земляка  на міському кладовищі, що на околиці вулиці Луніна. Там відбулось заупокійне богослужіння. Військові дали трикратний залповий салют.

Не забуваймо, якою ціною виборюється наша з вами свобода. Занадто високу ціну платимо за право бути вільними українцями в своїй країні. Кожен визволений метр землі – просочений кров’ю найкращих синів і дочок!

Вічна пам’ять захиснику України Антону Колодяжному! Герої не вмирають! Слава Героям! Слава Україні!

Комментариев: 0
Добавить комментарий