Бюджет Тростянецької громади з початку року "схуднув" на 40 мільйонів

Головний підсумок фінансової діяльності Тростянецької міської ради Сумської області з початку року невтішний - бюджет не виконується. По деяким статтям казна взагалі не наповнюється, по багатьом - ледь-ледь. На останній сесії Тростянецької міської ради депутати констатували: з початку року дохідна частина бюджету зменшилась більше, ніж на 40 млн. грн. 

Як сказала на останній сесії міськради в.о. очільниці фінансового управління Марина Субот, “пожинаємо плоди військової агресії рф, яка напала на Україну”. Відтак, маємо знищений чи "підрубаний" малий і великий бізнес, звуження сфери послуг, обсягів виробництва, кількості закладів торгівлі і таке інше. Все це відкидає розвиток Тростянецької громади на роки назад.
Крім того, треба постійно вишукувати кошти на ліквідацію наслідків окупації і руйнувань комунальних будівель, приватного житлового сектору, відновлення економіки тощо.  
То ж, міський бюджет приведено до фактичних показників. Економія торкається більшості статей. Найбільше економія вдарила по розвитку спортивної інфраструктури - 8,4 млн. грн. Далі - з усіх потрошку. Так, по апарату ради асигнування зменшені на 53 тис., здійснення заходів із землеустрою - зменшення на 153 тис., утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури - мінус 585 тис., фінансування заходів із ліквідації надзвичайних ситуацій - мінус 300 тис., фінансова підтримка комунальних підприємств - зменшення на 39 тис. 

Також зменшуються асигнування спеціального фонду, зокрема, на поповнення статутних фондів суб`єктів господарювання комунального господарства міста (1,5 млн.), на експлуатацію та технічне обслуговування житлового фонду (551 тис.), на капітальні видатки Тростянецької міської лікарні (2,3 млн.). 
Крім того, рада зменшила асигнування на заходи по енергозбереженню (мінус 5 млн.). По головному розпоряднику відділу культури здійснено перерозподіл в межах вже затвердженого кошторису. Найбільш важливим тут є те, що спрямовуються кошти на ремонт системи опалення в будинку культури с. Семереньки. Тому взимку тут у людей, очевидно що, буде куди сходити і культурно відпочити. 
Якщо говорити про збільшення асигнувань видатків, то таких статей небагато - на місцеву територіальну оборону, на аварійні поточні ремонти - багатоповерхового будинку по вул. Нескучанська, 9, Благовіщенська, 53 та 52в.
На сесії наголошувалося, що ці зміни до міського бюджету можуть бути не останніми. Можливе корегування по енергоносіям, по заробітних платах в комунальній та бюджетній сферах. 

Але іншого шляху у ради немає - якщо немає доходів, то які видатки можна планувати.

Комментариев: 0
Добавить комментарий