Обігріємо захисників: жителі Тростянця відправили теплі речі своїм визволителям

Останній місяць осені неочікувано виявився зимовим - з вранішніми заморозками, денною слизотою і подекуди зі снігом. В житлових будинках люди швиденько повмикали хто газове опалення, хто - пічне. Але кожен подумав: "Нам тут тепленько, а хлопці там, на передовій, які захищають нашу землю, чи можуть зігріти душу й тіло? Як їм там - у дощ і сніг?”.

Так. В землянках чи бліндажах хіба що буржуйка може хлопців виручити. А якщо службу несуть десь серед поля чи в заростях лісу? 
Тому сьогодні допомога фронту - це насамперед теплий одяг для захисників.
- Вчора мала розмову з бійцями 93-ї бригади "Холодний Яр", кажуть, що потрібні теплі речі, шкарпетки на заміну, тепла нижня білизна, бушлати, - розповіла тростянецька волонтерка Ольга Отрохова, яка вже давно підтримує зв'язок з холодноярівцями і організовує допомогу для них.
93-бригада для Тростянця - рідна. Цей підрозділ в березні звільняв місто і навколишні села від російських окупантів. Тому допомагати їм -  для тростянчан справа честі. 
О.Острохова працює керівником філії школи №4. То перше, до кого звернулася, щоб організувати допомогу військовим з теплими речами - до колег вчителів. Ті, як завжди, відразу відгукнулися на клич: хто шкарпетки купив, хто теплі футболки приніс до пункту збору. Поділилися вчителі інформацією про потребу ЗСУ в теплих речах і у себе на вулицях. 


Так про це дізналися жителі вулиці Ірини Ярмош. Вулиця невелика - 25 дворів. Але люди тут живуть небайдужі. Поміж собою поговорили і відразу ж уповноважили найбільш активних пройтися дворами і зібрати для військових гроші - з двору по дві сотні гривень. Ніхто не відмовився допомогти захисникам. Всім небайдужим подяка, когось окремо називати - довго доведеться перелічувати. Були такі, що почувши за благодійну справу, самі, нікого не чекаючи, приносили гроші.
Але про один випадок не можна не розповісти. Переходячи з двору у двір жінки дійшли до домогосподарства молодої родини Вадима і Альони Борисенків. Двері відчинив тринадцятирічний Максим. Жінки сказали, що збирають гроші на допомогу для ЗСУ. Хлопець пояснив, що батьки пішли у справах і він один вдома. Але коли жінки повернулися до дверей, щоб піти далі, хлопчина їх зупинив:
- Батьки дають мені деякі гроші на кишенькові потреби, я їх економив і хочу, щоб і мої двісті гривень пішли на допомогу нашій армії, візьміть і мої гроші на потреби наших захисників, - попросив він.
Слова семикласника до сліз розчулили дорослих. Молодець. Справжнім патріотом росте хлопець. 
Загалом, тільки в перший день жителі вулиці Ірини Ярмощ зібрали чотири тисячі шістсот гривень благодійних внесків. Коштів вистачило на три бушлати. Наступні кілька днів зібрали ще 700 гривень. Дізнавшись про збір коштів для холодноярівців, відгукнувся навіть один житель з зовсім іншого мікрорайону, передав гроші.


В цей же час для холодноярівців закупив вісім бушлатів волонтер з сусідньої Кириківської громади. Разом вийшла якраз потрібна на той час кількість, яку просили військові. 
Тим часом назбиралося чимало теплої одежі від освітян - білизна, футболки, шкарпетки, шапки, штани. Все це  для бійців ЗСУ зайвим не буде - речі зношуються, рвуться, горять від вибухів снарядів. Хто бував на передовій, ті знають, що, наприклад, шкарпеток потрібно кожному бійцю мати по кілька пар. Бо одна на ногах, друга потребує прання, третя - сохне. З верхнім одягом те ж саме - чи під час виконання завдань, чи на ремонті, одяг швидко забруднюється, мокне. 
Речі посеред тижня вже передали на передову бійцям 93-ї бригади "Холодний Яр". Вояки висловлювали вдячність за теплі речі і теплоту сердець, яку відчули в отриманих гостинцях.
Комментариев: 0
Добавить комментарий