Безоплатне тестування на СОVID-19

 Шановні мешканці Тростянецької та Боромлянської ОТГ! Звертаємо вашу увагу, що СОVID - 19 нікуди не зник і восени та взимку ризик захворіти значно підвищується.  

У разі появи симптомів ГРВІ (підвищення температури тіла, головний біль, втома, кашель, біль у горлі і т.п.) негайно зверніться до свого сімейного лікаря та отримайте направлення на безоплатне тестування або швидкий тест.
Що таке швидкий або експрес - тест? Дані тести використовують на ранніх стадіях захворювання. З їхньою допомогою виявляють у вірусі певний білок на основі зразка з носа чи носоглотки. 
Результат проведеного тестування отримують уже за 15 - 30 хв. Результат таких тестів найбільш достовірний у період найбільшої заразності носія інфекції. Якщо експрес - тест виявився позитивним, то підтвердження методом ПЛР не є обов'язковим.
Скринінговий швидкий тест  на визначення антигену SARS - CoV- 2 може безоплатно зробити сімейний лікар людям із підозрою на  СОVID - 19 чи ознаками ГРВІ.
Експрес - тест на  SARS - CoV- 2, які можна зробити вдома, можливо придбати в аптеках, але зверніть увагу, що їхній результат не є підставою для встановлення заключного діагнозу. Щоб встановити діагноз та за потреби отримати листок про непрацездатність - зверніться до свого сімейного лікаря.

Тростянецький відділ на транспорті ДУ "Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України"   


Комментариев: 0
Добавить комментарий