Тростянецький мер назвав вторгнення рф в Україну 2014 і 2022 років - різними війнами

На одній з недавніх сесій Тростянецької міської ради Сумської області під час обговорення Програми економічного та соціального розвитку територіальної громади на наступний період, міський голова Юрій Бова договорився до того, що назвав вторгнення російських військ в Україну 2014 і 2022 років - різними війнами, а не двома епізодами однієї війни рф проти України. Причому, про окупацію Криму та частини Донбасу мер говорив вже, як про конфлікт в минулому часі. 

До несподівано дивних відвертостей Юрій Бова вдався після виступу депутата Тростянецької міської ради Юрія Дудника, який запропонував передбачити у місцевому бюджеті кошти для обладнання у малих сільських школах бомбосховищ або укриттів. 

Ю.Бова відповів:
- Я казав про укриття в школах..., там де їх немає. Вони повинні бути скрізь. Раз така ситуація, раз такі зусилля. Ми не знаємо, скільки це буде. Давайте згадаємо 2014 рік, Крим, Донбас, і вісім років пройшло. Вісім років тривала війна. Вісім років. Тому не один рік. Ми десь так жили. Тому скільки буде ця війна, в якій фазі вона буде - в активній чи менш активній - невідомо нам. Нам треба бути готовими до будь-яких провокацій, можливо довгий-довгий період часу… - сказав Юрій Бова.
Дивно, але міський голова не тільки розмежовує на окремі війни злочинне вторгнення російських військ в Україну. Він ще й занижує на майже рік тривалість розпочатої росією агресії, вказуючи що “вісім років тривала війна”. Насправді, війна “не тривала”. Вона і сьогодні ТРИВАЄ. І якщо порахувати вірно, то жахіття в Криму і на Донбасі тривають вже майже дев`ять років - без трьох місяців!

Нагадаємо, що український Крим був окупований армією рф у квітні 2014 року. Офіційно Україна це визнала на законодавчому рівні, ухваливши в стінах парламенту  закон 15 квітня 2014 року, який визначає Автономну Республіку Крим і місто Севастополь, як «території, що знаходяться під тимчасовою окупацією».  Після захоплення Криму, у тому ж квітні 2014 року, російські окупанти вторглися і на територію Донбасу, окупувавши її частину. Бойові дії там тривають по цей день. 
А 24 лютого 2022 року окупаційні війська країни-агресорки злочинно, неспровоковано вже розв`язали повномасштабну війну проти України.


До речі, з подібними "підрахунками" мера згодні далеко не всі. Відомий у Тростянці волонтер, на початку повномасштабного вторгнення доброволець-партизан, а нині боєць роти охорони ЗСУ Олексій Сміян на своїй сторінці в Інстаграм війну росії проти України рахує навіть не роками - століттями. Наприклад, в день проведення вже згаданої нами сесії міськради 22 грудня на своїй сторінці в Інстаграм він так написав про цей день: "302 день 9-річної війни, яка тягнеться століттями…".
Комментариев: 0
Добавить комментарий