Мешканці маленької вулиці Тростянця подарували своїм захисникам свято

Жителі маленької вулиці Ірини Ярмош, що у Тростянці Сумської області, персонально привітали з новорічними святами військових Національної гвардії, які несуть службу на блокпостах їхньої територіальної громади. Погодивши свій візит з командуванням оперативно-тактичного угруповання “Суми”, представники вулиці побували на кількох блокпостах, передали військовим продукти домашньої кухні, торти, консервацію, а головне – теплі вітання від цивільного населення.  

Поїхало до військових троє. Хоча ця кількість могла бути значно більшою. Адже ніхто з вулиці не відмовив у збирання гостинців для захисників. У свою чергу військові влаштували для цивільних гостей невеличкі екскурсії на тих об`єктах, які не представляють таємниці, показали, де вони несуть службу, де відпочивають, харчуються. Звичайно, польові умови – не домашні. Але і тут відчувається по-своєму військовий затишок. Новорічну атмосферу створюють дитячі малюнки. Поруч домашні тварини – котики, собаки, які для військових не менші друзі.


Гості з вулиці Ірини Ярмош передали солдатам привітання від кожного двору.

  • Наша вулиця маленька, але дружня. Для захисників ніхто нічого не жаліє. Цього разу на свято зібрали закрутки, мед, горіхи, яблука, квашені огірки, помідори, консервовані салати, торти, - розповідає жителька вулиці Ганна Романенко. 

Приємно їм було бачити щасливі обличчя самих захисників.

  • Ми всім забезпечені. Але коли до нас приїжджають прості люди і передають нам щось своє, домашнє чи речі, виготовлені їхніми руками, то це для нас значно більше, ніж звичайна гуманітарна допомога, - говорить один з військових. - Дивлячись у очі цих людей, розумієш, наскільки ми для них важливі, наскільки ми єдині. Тому відмовитись від їхньої допомоги - образити цих людей. Ми з ними єдині у боротьбі з ворогом. І перемога кується не тільки на фронті, а й в тилу, кожною свідомою людиною. Тому ми вдячні людям за ту увагу, теплоту, допомогу, яку вони проявляють, допомагаючи Збройним Силам України. 

Треба сказати, що «продовольчий візит» - далеко не все, що зробили для нашої армії жителі цієї маленької вулиці, де всього біля тридцяти дворів. Вже не раз на вулиці збирали і гроші, і продовольство для ЗСУ. Ось і цього разу напередодні нового року найбільш активні разом з головою вуличкому Аллою Нарожною пройшлися дворами і зібрали беушну білу тканину, яку передали у школу волонтерам - з неї виготовлять маскувальні сітки. Інші збирали вовняні нитки чи вироби з вовни - їх розпустять і зв`яжуть теплі шкарпетки. Цілий мішок зібрали ниток, поклали на ваги - майже десять кілограмів вийшло. Значить, на виході має бути біля пів сотні добротних, теплих носків. 

Традиційно кожен двір підтримав акцію грішми - здали по 200 гривень. Із залишком від попередньої акції вийшло 5,5 тис. грн. Ці гроші разом з коштами, зібраними музшколою та місцевими рятувальниками, пішли на бронежилет одного із земляків, який нещодавно відправився на «передок».

Розголос про акції жителів маленької, але дружної вулиці Ірини Ярмош розійшовся далеко від Гаївського мікрорайону. Кожного разу до них долучаються жителі з інших частин міста. Наприклад, цього разу і гроші дав, і до візиту долучився Микола Курочка з цукрозаводському мікрорайорні. 

Хоча з іншого боку, було б відчутніше, аби на кожній вулиці проводились подібні акції. 

  • Уявіть, в місті понад двісті вулиць. Аби кожна зібрала по 5 тисяч, це вже був би мільйон, на це можна і більш потужну допомогу надавати, - каже Микола.

Чому все це роблять мешканці вулиці Ірини Ярмош? Красивих слів вони не кажуть. А роблять за покликом серця, бо розуміють, що вони тут в спокої, а хлопці там - в окопах і бліндажах, захищають незалежність і кують майбутню перемогу. І кожна така допомога, нехай і зовсім маленька, додає захисникам відчуття, що вони не самі, що їх підтримують і що вдома їх чекають живими і здоровими.

Комментариев: 0
Добавить комментарий