Суддя з Тростянця взяла участь у Всеукраїнському з`їзді суддів

11-13 січня проходив ХІХ позачерговий з'їзд суддів України, на якому було обрано членів Вищої ради правосуддя за квотою від суддівської спільноти. Делегатом цього форуму була суддя Тростянецького суду Сумської області Марина Щербаченко.

Головним питанням порядку денного роботи з'їзду було обрання членів до складу Вищої ради правосуддя. Про важливість цього питання для країни делегатам розповів Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, який спеціально завітав на форум. Він звернувся до його делегатів із закликом обрати вісьмох членів Вищої ради правосуддя від судової гілки влади, щоб орган розпочав свою роботу.

"Саме цей державний орган вносить подання про призначення суддів, притягує їх до дисциплінарної відповідальності та звільняє з посади, надає згоду на затримання чи утримання під вартою. Крім того, за результатом проведеної реформи, ВРП також повинна буде сформувати новий склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, яка відповідає за кадрове наповнення усієї судової гілки влади", - зазначив він.

Таким чином, ХІХ позачерговий з'їзд суддів України обрав усіх 8 членів Вищої ради правосуддя, що дозволить відновити роботу органу суддівського врядування, розблокувати цілий ряд процесів у судовій владі, що пов'язані з роботою судів та кадровими питаннями, а також продовжити реалізацію завдань, що пов'язані з судовою реформою.

Комментариев: 0
Добавить комментарий