За фактом придбання Тростянецькою міськрадою ноутбуків прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Незадовго до нового року Тростянецька міська рада Сумської області закупила 1171 ноутбук учням сільських шкіл громади та із соціально вразливих сімей міста для використання їх для онлайн-навчання в домашніх умовах. Договір укладав відділ освіти Тростянецької міської ради з товариством "БТК ВАЙС" з м. Києва. Ціна угоди - 27 млн. 345 тис. 600 грн.

Техніку дітям роздавалися перед Новим роком і Різдвом – в помпезній обстановці, масово, піарно показово, демонструючи чисельні фото в соцмережах та підконтрольних ЗМІ. Як правило, комп`ютера вручали міський голова Ю.Бова, секретар ради Н.Ковальова або начальниця відділу освіти Я.Білокур.

Між тим громадські активісти помітили, що закупівля відбулася за явно завищеними цінами. Так, цінова пропозиція на ноутбук "Lenovo V14 G2 ITL Black(82KAS03800)" на торгових інтернет- ресурсах починається від 17 тис. 325 гривень. Натомість міськрада їх купила за ціною 23 тис. 352 грн. 34 коп. На різниці в цінах набігає кругленька сума у понад 7 млн. грн.

Багато хто з громадських активістів підозрює у "комп`ютерному засіві" приховану схему дерибану місцевого бюджету. Мають підстави вважати купівлю ноутбуків за завищеними цінами і в правоохоронних органах. Сумська обласна прокуратура вже внесла інформацію про придбання відділом освіти Тростянецької міської ради ноутбуків за завищеною ціною до Єдиного реєстру досудових розслідувань - за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 191 КК України. 


Досудове розслідування доручено провести слідчим Тростянецького відділення поліції.

Комментариев: 0
Добавить комментарий