КПК - ВАКЦИНА ПРОТИ НЕБЕЗПЕЧНИХ ДИТЯЧИХ ІНФЕКЦІЙ

Щеплення КПК- це препарат, що захищає організм людини від кору, епідемічного паротиту ("свинки"), краснухи. Віруси хвороб вражають переважно дітей до 10 років. Дорослі люди вірусні захворювання переносять важко. Передаються повітряно-крапельним шляхом, а також при особистому контакті з хворим або інфікованою людиною.


Кір - уражає слизову оболонку порожнини рота і верхніх дихальних шляхів. Може привести до пневмонії, а в особливо важких випадках до запалення мозку або смерті.

Епідемічний паротит ("свинка") - небезпечний своїми ускладненнями. Викликає запалення статевих залоз, що в результаті може привести до безпліддя у хлопчиків.

Краснуха - найбільший ризик виникає, якщо людина захворіла в дорослому віці, або під час вагітності. Хвороба викликає запалення головного мозку та інфікування плода, що призводить до таких ускладнень, як: аномалія серця, катаракта, розумова відсталість

Відзначимо, що специфічної терапії проти даних вірусів на сьогоднішній день немає, тому створити захисний імунітет допоможе тільки вакцинація!

КПК щеплення повинна бути зроблена ще в дитячому віці, так як вакцинація допоможе уникнути ряду важких ускладнень від інфекційних хвороб.

Згідно з національним календарем профілактичних щеплень, робити вакцинацію слід за таким графіком:

  • один рік;
  • шестирічний вік;
  • за браком вакцинації в якійсь із вікових груп, можна зробити в будь-який час.

Укол робиться внутрішньом'язово.

Вакцина проти кору, епідпаротиту і краснухи вважається безпечною для здоров'я.

Імунітет від краснухи, кору, епідемічного паротиту можна придбати тільки після вакцинації. 


Віктор ПАВЛЕНКО, завідувач Тростянецького відділення 

Охтирського районного відділу

ДУ «СОЦКПХ МОЗ»

Комментариев: 0
Добавить комментарий