Дмитру Євдокимову - звання Героя України (посмертно)! Мати захисника створила петицію

Батьки військового ЗСУ з Тростянця Сумської області Дмитра Євдокимова звернулись до Президента України, земляків та всіх українців з проханням посприяти у присвоєнні їхньому синові найвищої державної нагороди - Героя України (посмертно). Для цього просять підписати електронну петицію, розміщену на офіційному сайті Глави держави.

"Друзі, близькі, рідні та всі, хто береже пам'ять про мого Дмитрика, звертаюся до вас із проханням. Цього року, у жовтні, моєму синові мало би виповнитися 25 років. Але замість того, аби святкувати його круглу дату, ми будемо вшановувати пам'ять Героя", - написала мама загиблого захисника в соціальних мережах.
Про Дмитра багато людей знають, як про людину шляхетну, мужню, з непохитною любов`ю до Батьківщини. Народився він у 1998 році у місті Тростянець. Був студентом історичного факультету по спеціальності "Американістика та європейські студії" та Української академії лідерства. У 2021 році Дмитро став активістом "Українських Студентів за Свободу".
Спеціально брав академічну відпустку, аби добровільно пройти строкову службу в ЗСУ у 2019-2020 роках. Дмитро завжди вважав необхідним бути готовим до захисту своєї Батьківщини та при потребі стати до зброї.

Із початком повномасштабного вторгнення військ рф в Україну,  навчаючись на 4 курсі історичного факультету КНУ ім. Тараса Шевченка, він добровільно прийшов до військкомату, аби стати на захист України. Служив у 95-ій окремій десантно-штурмовій бригаді.  
Спочатку боровся з ворогом на Житомирщині, яка страждала від російської окупації впродовж лютого-березня 2022 року. Після звільнення цієї території Дмитра разом із побратимами передислокували на Донеччину, потім на Харківщину до Ізюмського напрямку. 
Тут і був останній бій Дмитра, де 29 березня 2022 року він поліг у віці 23-х років. За проявлені мужність та військові здобутки захисника було відзначено орденом "За мужність" ІІІ ступеня (посмертно).
Попереду у молодого чоловіка мали бути довгі роки життя та щасливе майбутнє, яке він хотів створювати для себе та країни. 

Багато хто сьогодні пишається хоробрістю, вчинками та любов'ю Дмитра до Батьківщини. Громадська організація "Українські студенти за Свободу" запропонувала назвати Сумську обласну гімназію-інтернат для талановитих та творчо обдарованих дітей на честь Дмитра Євдокимова. В Сумах вже тривають громадські слухання про перейменування однієї з вулиць обласного центра на честь Дмитра. Очевидно, що його ім`ям буде названа і одна з вулиць Тростянця. Ініціатори вірять, що пам'ять про Дмитра буде вічною. 
Так вважають і батьки загиблого хлопця, переконані, що їхній син заслуговує і на вищу державну нагороду. Тому просять всіх небайдужих громадян підтримати петицію своїм підписом, а пана Президента - розглянути можливість присвоїти йому звання Героя України (посмертно).
Автором електронної петиції є мама загиблого солдата - Євдокимова Наталія Миколаївна. Датою створення і оприлюднення петиції є 31 серпня. Збір підписів триває, на початок цього тижня під нею вже підписалося понад 6 тисяч громадян України. Потрібно ж зібрати не менше 25 тисяч підписів. Ця процедура на сайті електронних петицій Президента України триватиме ще 85 днів. І долучитися до цього може кожен, хто забажає. Щоб підписатись під документом потрібно не більше 2 хвилини часу, попередньо авторизувавшись на сайті https://petition.president.gov.ua/petition/204330 

Для батьків головним  є те, щоб за сина ніколи не забули.
"Я дуже хочу, аби хоробрість та воля захищати свою землю, які ніс у собі Дмитрик, ніколи не були забуті. Він гідний того, аби пам'ять про його мужність була відзначена на найвищому рівні. 
Тому, я створила петицію на сайті Президента, аби солдату Дмитру Євдокимову присвоїли звання Героя України (посмертно). 
Будь ласка, підпишіть її. Це займе небагато часу, але допоможе нам назавжди закарбувати той героїзм, із яким Дмитро віддав своє життя за Батьківщину", - написала у своєму коментарі до петиції мама відважного солдата Наталія Євдокимова.


Комментариев: 0
Добавить комментарий