Православна Церква України запросила жителів Тростянця на освячення Стрітенських свічок

2 лютого за новим церковним календарем православні відзначатимуть свято Стрітення Господнього. Православна Церква України звернулася до жителів Тростянця Сумської області і запросила містян і гостей міста прийти у п`ятницю 2 лютого 2024 року на 12.00 годин до каплички, що біля Круглого двору. Службу під відкритим небом проведе благочинний Охтирського церковного округу ПЦУ отець Андрій Бринчак, після чого він проведе церемонію освячення Стрітенських свічок.

Стрітенська свічка, тобто свічка , яка є освячена у день свята Стрітення, віддавна має велику пошану у людей. Адже вона наповнена великою духовною силою та Божою благодаттю. Її використовують у багатьох важливих подіях людського життя. Ця свічка має силу допомагати при стихійних лихах, особливо при грозах.

Благочинний Охтирського округу також розповів, що під час церковного заходу жителям Тростянецької громади буде представлений отець Роман Кулішов, як благочинний Тростянецького церковного округу від єдиної помісної Православної Церкви України. Це священик з села Гребениківка, який першим на теренах колишнього Тростянецького району (Тростянецька і Боромлянська ОТГ) послідував канонічному Томосу і першим вийшов з підпорядкування УПЦ Московського патріархату.  

Представники єдиної помісної канонічної Православної Церкви України запрошують всіх бажаючих долучитися до молитовної єдності.

Комментариев: 0
Добавить комментарий