Поточна відбудова Тростянця відповідає очікуванням 80% жителів громади: опитування

З вересня минулого року у Тростянці Сумської області відбувається масштабна відбудова об`єктів, які були зруйновані армією рф під час повномасштабного вторгнення в Україну і за час окупації Тростянецької громади. Відновлювальні роботи проходять за ініціативи Президента України в рамках урядового проекту, за яким визначено шість малих міст, території яких найбі­льше постраждала від зброй­ної агресії рф. Тростянець був включений у цю програму.  

Експериментальний проєкт триватиме протягом 2023-2025 років. Однак вже сьогодні в Тростянці є об`єкти, на відновленні яких роботи відбуваються: відновлюються корпуси міської лікарні, тривають будівельно-монтажні роботи на двох багатоповерхових житлових будинках, багато вже зроблено на капремонті автодороги через місто. З весни розпочнуться відновлювальні роботи на авто- та залізничному вокзалі, привокзальній площі.  

«Якими є ваші очікування від розпочатого у Тростянці відновлення зруйнованих об`єктів?» - з таким запитанням журналісти місцевої газети «НТ Тиждень» звернулися до жителів громади. Одних людей опитували прямо на вулицях міста, інше опитування провели на сайті газети. 

Загалом, результати опитування показали, що поточні процеси відбудови відповідають або навіть перевищують очікування 79,4% жителів громади. Ця група людей задоволена результатами відбудови. Найбільше опитаних – 49% від загальної кількості, відповіли, що місто в результаті нинішньої відбудови стане кращим, але відбудова триватиме ще довго. Ще 30,4% опитуваних висловились однозначно: «Вірю, що буде краще, ніж було». І є ще третя група опитаних, які не розділяють оптимізму з швидкого відновлення і головним їхнім побоюванням є корупційні схеми. Таких людей серед опитуваних 20,6%.


вебсайт/обліковий запис створений та обслуговується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю Редакція газети “Новини Тростянеччини Тиждень”  і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу
Комментариев: 0
Добавить комментарий