У Тростянці обговорили деталі відновлення зруйнованої під час російської окупації привокзальної площі

З вересня минулого року у Тростянці Сумської області відбувається масштабна відбудова об`єктів, які були зруйновані армією рф під час повномасштабного вторгнення в Україну і в період окупації Тростянецької громади. Відновлювальні роботи проходять в рамках урядового проекту, який триватиме протягом 2023-2025 років. Однак вже сьогодні в Тростянці є об`єкти, на відновленні яких роботи відбуваються: відновлюються корпуси міської лікарні, тривають будівельно-монтажні роботи на двох багатоповерхових житлових будинках, багато вже зроблено на капремонті автодороги через місто. Днями у Тростянці відбулася нарада, на якій детально обговорили відбудову привокзальної площі.

Як повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Сумській області, відбудова об’єктів інфраструктури: будівель та площі, була у фокусі виїзної наради у Тростянці. На зустрічі були присутні: начальник Служби відновлення у Сумській області Іван Смага, начальник відділу проектів відновлення соціальної інфраструктури Сергій Красніков, голова Тростянецької громади Юрій Бова, голова департаменту містобудування та архітектури Сумської ОДА  Володимир Биков та головна архітекторка проєкту ТОВ «Сумський інститут архітектурного планування» Наталія Іванцова.

Детально обговорили питання щодо відбудови привокзальної площі Тростянця. Врахували як пропозиції всіх суб’єктів господарювання навколо площі, так і не менш важливі моменти: транспортне сполучення, логістика, інклюзивна доступність, безпека. Відновлена площа має бути сучасною, із затишними місцями для відпочинку та торговельними площами, які будуть максимально зручними, енергоефективними та з місцями захисту цивільного населення.
До війни це був один з головних публічних просторів для громади. Площа використовується, і як транспортний вузол, і як центр комерційної діяльності. У березні 2022 року внаслідок обстрілу важкою артилерією та пожеж всі будівлі та споруди було зруйновано.

Реконструкція об’єктів інфраструктури, будівель, споруд та прилеглої території Площі 40-ї Армії у м. Тростянець реалізується в рамках експериментального проєкту з відновлення населених пунктів у 5 областях України, які постраждали внаслідок збройної агресії росії.
Тендер з виготовлення робочого проєкту виграло ТОВ «Сумський інститут архітектурного планування» на основі передпроєктних пропозицій, які було анонсовано президентові під час візиту у місто Тростянець в березні минулого року.
Початок будівельний робіт заплановано на травень 2024 року.

вебсайт/обліковий запис створений та обслуговується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Його зміст є виключною відповідальністю Редакція газети “Новини Тростянеччини Тиждень”  і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу
Комментариев: 0
Добавить комментарий