Сумський Будинок дитини отримав гуманітарну допомогу від українських та американських благодійників

Сорок маленьких вихованців Сумського обласного спеціалізованого Будинку дитини світ сприймають не так, як звичайні малюки, адже ці діти позбавлені батьківського тепла і любові.

За особливими вихованцями потрібен ретельний нагляд. Та й не лише фізичний – допомоги не вистачає фінансової, матеріальної. Адже потреб у закладу немало. Місію допомоги часто виконують благодійники.

Нещодавно до Сумського обласного спеціалізованого Будинку дитини навідалися українські волонтери благодійної організації «БФ «Фонд Союзників Світу». Вони передали закладу допомогу, зібрану американськими благодійниками - фондом «Аура», які допомагають Україні з перших днів війни. Для вихованців закладу передали нові дитячі речі, предмети гігієни, зокрема памперси, пляшечки для пиття, а також дитяче харчування, а молочно-цільнозернові каші були передані ГО «Молодь Яворівщини».


- Узгодженість в потребі ми обговорили наперед з адміністрацією Будинку дитини. Після цього доставили те, в чому найбільша потреба у вихованців спеціалізованого закладу, - говорить директор благодійного Фонду «Фонд Союзників Світу» Ігор Потіха.

Для волонтерів вже стало звичним жертвувати власними інтересами, підтримувати та поспішати на допомогу. Система їхньої роботи проста і прозора – через авторитетних публічних людей вони знаходять можливості співпраці з компаніями, які надають різні речі на безоплатній основі. Приємно, що серед таких благодійників є і наш відомий земляк, народний депутат України VIII скликання, генерал-полковник спецслужб Владислав Бухарєв. Він має багато друзів в Україні та за кордоном, завдяки його зусиллям вдається знаходити і доставляти необхідні для українців речі.

Причому, підтримка дітей – це не єдина місія благодійної організації «Фонд Союзників Світу» та Фонду «Аура». Вони часто допомагають інвалідам, багатодітним родинам, людям з важкими хворобами. Коли в минулому році Україну накрила енергетична криза – фонд привозив генератори для населення. Нині готується допомога пораненим бійцям ЗСУ, які перебувають на лікуванні в Сумській обласній лікарні.

Комментариев: 0
Добавить комментарий