У Тростянці скандал: два місяці не платили зарплату молодшому медичному персоналу

У Тростянці Сумської області спалахнув скандал через невиплату протягом двох останніх місяців заробітної плати молодшому медичному і технічному персоналу міської лікарні. Хоча працівники і продовжують ходити на роботу і виконувати свої обовязки, однак через соцмережі почали висловлювати обурення. А група медиків звернулася до депутата Тростянецької міської ради Віталія Поляковського, аби той теж допоміг їм отримати законно зароблене. 

Депутат вирішив не гаяти час на паперові листування з чиновниками міськради та керівництвом лікарні, він вирішив надати гласності такому ганебному факту, як невиплата заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Депутат записав коротке відеозвернення і виклав його в фейсбуці.

https://www.facebook.com/100046191587167/videos/764105475611163

«Сьогодні родини медиків живуть вже два місяці без зарплати. У них сім`ї, діти. Як їм бути у безгрошів`ї? Публічно скаржитися люди бояться, бо можуть залишитися без роботи взагалі» - говорить міський депутат. 

Він звернувся до головного лікаря Тростянецької лікарні Анатолія Плахтирі, але всі знають у місті, що на цю ситуацію повністю впливає міський голова Бова і головний лікар повністю залежний від нього. Депутат В.Поляковський порадив посадовцям не жартувати із законними правами людей.

«Якщо до понеділка (12 лютого – прим. редакції) зарплата працівникам лікарні не буде виплачена, я звернуся до Президента України, до Кабінету міністрів України, зателефоную на «гарячу лінію» і тоді доведеться відповідати вам, бо за невиплату заробітної плати є кримінальна відповідальність», - зазначив депутат В.Поляковський.      

А заодно народний обранець порадив працівникам лікарні самим не боятися відстоювати свої права, зібратися разом і усім колективом зустрітися з керівником лікарні Анатолієм Плахтирею, запросити на цю зустріч мера Юрія Бову. Нехай міський голова пояснить, чому йому байдужа доля людей, які тяжко працюють, і немає на них коштів в бюджеті. Зато з легкістю знаходяться десятки мільйонів коштів на зарплату футболістам і повне їх утримування, на місцеве телебачення, яке працює на піар мера і міськради за бюджетні кошти, на закордонні вояжі міського голови. А на мізерні зарплати медичним працівникам – коштів немає і люди два місяці не знали, за що жити.

Відповідь не забарилася. Буквально на другий день після публічного звернення місцевого депутата Віталія Поляковського, працівникам вже виплатили частину боргів із заробітної плати. Іншу частину боргу пообіцяли закрити найближчим часом. За що місцевий депутат вдячний за порозуміння головному лікарю А.А.Плахтирі. І має надію, що найближчим часом ситуація із виплатою боргів по зарплаті вирішиться повністю.
Комментариев: 0
Добавить комментарий