Охтирський центр профтехосвіти провів у Тростянці конкурс кулінарів

    
   Охтирський центр професійно-технічної освіти Сумської області після річної перерви відновив проведення фахового кулінарного конкурсу серед здобувачів професійної освіти з професії "Кухар". Участь у ньому взяли команди від трьох структурних підрозділів - Охтирки, Тростянця і Великої Писарівки. А пройшов він у Тростянці на базі відокремленого навчального підрозділу ДНЗ "Охтирського центру ПТО".

   Цікаво та нестандартно провели його організатори. Набір інгридієнтів звичний - овочі, зелень, борошно, яйця, м'ясо…З них треба було приготувати страви, якими не просто порадувати компетентне журі, а й вразити їх оригінальністю, креативністю, нестандартними рецептурними виборами, особливими смаками. Хтось готував за домашнім рецептом, хтось з навченого курсу у навчальному закладі, а хтось імпровізував і вигадував щось своє. 
  
 Критеріями оцінки були не тільки приготування кулінарних шедеврів та десерт. Також враховувалась організація робочого місця, професійні знання, дотримання технологічного процесу, як то послідовність виконання операцій, первинна обробка, приготування напівфабрикатів, техніка варіння, пасерування, зажарки та інші операції. Не останню роль відігравали зовнішній вигляд, смакові якості, дотримання правил техніки безпеки, санітарії та гігієни, подача та презентація страв. 
Конкурс не тільки показав, хто на що здатен з його учасників. Було дуже весело, цікаво, здорове суперництво об`єднало і здружило всіх учасників. Молоді кухарі, отримавши простір для творчості та гастрономічних пошуків,не тільки творили, а й обмінювалися враженнями, ділилися досвідом, пригощали присутніх виробами, виготовленими власноруч.
Кожна з команд зуміла показати свої надбання і особливі страви, оригінальність у їх виборі, продемонстрували і кмітливість, і творчі здібності, і естетичне оформлення. А ще команди юних кулінарів показали, що їхні викладачі та майстри не дарма отримують зарплату, вони зуміли вкласти у своїх студентів і гарні знання, і міцні умілі навички. 

   - Професійні конкурси у нас відбуваються регулярно. Їх метою є удосконалення професійної майстерності майбутніх фахівців, розвиток у них креативного мислення, комунікативних здібностей, творчої уяви. Наприклад, для кулінарів це можливість проявити свій естетичний смак в процесі приготування як кулінарних, так і кондитерських виробів, - говорить директор ДНЗ "Охтирського центру ПТО" Анна Горобець.
Врешті, на кулінарному конкурсі перемогла дружба. Призи і відзнаки отримали всі. В номінації "Оригінальність" перемогли кулінари з Тростянця, команда з Охтирки отримала перемогу в номінації "Винахідливість", а кухарі з Великої Писарівки теж були відзначені - за старанність.

І звичайно ж, захід відіграв свою роль у популяризації серед молоді Охтирського центру професійно-технічного освіти, як кузні робітничих професій. Для тих, кому це цікаво, вже сьогодні можуть отримати в місцевих підрозділах всю інформацію щодо вступної кампанії та можливостей подальшого навчання в них.

Комментариев: 0
Добавить комментарий