Настоятель храму, який перейшов в ПЦУ, доступно пояснив різницю між українською церквою і московською

   Головним суспільним резонансом останніх днів для всієї Сумщини став вихід парафії Вознесенського храму міста Тростянця Сумської області з московської УПЦ і долучення до Православної Церкви України на чолі з Єпіфанієм. Під час недільної проповіді настоятель Вознесенького храму протоієрей Олександр Карпець не тільки подякував прихожанам і жителям міста за підтримку у такому непростому виборі, а й пояснив, чим відрізняється московська церква від Української.  

   "Можливо хтось запитає у мене: а ви відчули якусь різницю, перейшовши з церкви московського патріархату до Української церкви? Адже ті ж самі молитви і богослужіння. Все - те саме. Але різниця є. Ви напевне чули, що Господь назвав себе каменем, який покладуть во главу угла. І на ньому воздвигнеться церква. А що є фундаментом цієї церкви? Яка чеснота? Любов! На любові стоїть Церква Христова. 
Так ось, якщо порівнювати різні юрисдикції, то  твердо скажу, що в московському патріархаті все стоїть на страху, на залякуваннях, на прокльонах. А вже потім на любові. То в лиці архіпастирів Православної Церкви України, яких я знаю і з якими маю можливість спілкування, я відчув, що тут на першому місці любов. А там де любов, там Христос і там Бог. Тому ходіть в храм і моліться”, - сказав протоієрей Олександр Карпець.

   Настоятель храму під час недільної проповіді подякував прихожанам, які протягом двох складних останніх років ходили в церкву. І під вибухами снарядів, і коли в період окупації не було чого пити і їсти в домівках, приходили, молилися. Вже тоді частина людей відійшла від храму, почувши там українські слова в богослужіннях. Але більшість парафіян залишилися. Вони і стали основою оновленої парафії, тепер вже Православної Церкви України.
Комментариев: 0
Добавить комментарий