Матір загиблого захисника з Боромлі просить присвоїти сину звання "Героя України"

На сайті Президента України вже біля місяця триває збір підписів під петицією про присвоєння загиблому в період російської окупації жителю села Боромля Сумської області Проневичу Сергію Івановичу звання Героя України (посмертно).

Автор петиції - мама героя - Проневич Антоніна Іванівна. Дата оприлюднення петиції: 23 лютого 2024. На початок цього тижні вже було зібрано близько 9,3 тисячі підписів. Потрібно зібрати не менше 25 тисяч, щоб ініціатива набрала офіційної ваги і потрапила на розгляд Глави держави.
Сергій Проневичу народився 5 червня 1991 року у селі Боромля. З самого дитинства займався легкою атлетикою. У 2019 році став рекордсменом України, пробігши марафон у повній військовій амуніції вагою близько 25 кілограмів за 4 години 36 хвилин. Окрім спорту любив майструвати вироби з дерева та інших природних матеріалів.
Пройшов строкову службу в армії, опісля працював тренером-викладачем спортивного клубу "Олімпієць" у рідному селі Боромля.
У березні 2022 року, коли село Боромля знаходилося в окупації, Сергій за власною ініціативою проводив диверсійно-розвідувальні вилазки на території громади та фактично самотужки знищив "коктейлями Молотова" вісім одиниць ворожої техніки. 
Вдень він виготовляв запалювальну суміш, а вночі клав кілька пляшок з нею в рюкзак і біг для розвідки ворожої техніки.
- Я та мешканці села просили Сергія бути обережним та трохи стриманішим у своїх діях, але переконати його в цьому нам так і не вдалося, він нікого не слухав і говорив: "Якщо всі будуть ховатися та сидіти, склавши руки, то хто ж тоді буде захищати нашу країну та наших людей? Смерті я не боюся, бо мене тут ніхто і ніщо не тримає, - згадує мати Сергія - Антоніна Іванівна.
При черговому поході в розвідку він був поранений російськими військовими, був взятий у полон та закатований до смерті в березні 2022 року.
Указом Президента України від 21 листопада 2022 року № 795/2022 Проневича Сергія Івановича нагороджено орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Нагородуз рукГлави держави отримувала мама Сергія. 

"Потрібно мати велику мужність, щоб в повній окупації чинити опір та нищити ворогів", - розповідають земляки Героя.  

Саме тому Сергій заслуговує на звання Герой України, а його мужні вчинки мають залишитися у пам'яті Українського народу! Збір підписів триватиме ще 2 місяці. Його мама та всі, хто знав Сергія Проневича, закликають всіх долучитися до збору підписів. Для цього потрібно перейти на сайт Президента Україна, авторизуватись і автоматично підписатись за посиланням https://petition.president.gov.ua/petition/219338 
Комментариев: 0
Добавить комментарий